Pagini

vineri, 20 aprilie 2012

MESAJELE SCRISE, FOLOSITE ÎN SPECIAL DE MINCINOŞI


Cercetătorii de la Universitatea British Columbia au realizat recent un studiu despre tendinţele tinerilor, în urma căruia au ajuns la concluzia că oamenii mint mai mult în mesajele trmise pe telefoanele mobile, decât în viaţa reală.
Mai mult, persoanele care au primit SMS-uri au fost şi mai furioase decât ceilalţi, fiind cu 20% mai nervoase decât persoanele care au fost minţite faţă în faţă şi cu 47% mai mult decât persoanele înşelate în urma convorbirilor telefonice.
Pentru a ajunge la acest rezultat, specialiştii au folosit 170 de studenţi care au participat la scenarii de tipul pieţei bursiere, în care unii erau cumpărători şi ceilalţi brokeri. Subiecţii au fost rugaţi să realizeze interacţiuni prin patru forme diferite de medii de comunicare: mesaje text, convorbiri telefonice, apeluri video şi faţă în faţă.
După aceasta, cercetătorii au analizat car forme de comunicare duceau la mai multe minciuni, iar cumpărătorii de acţiuni au raportat că mesajele text erau cu 95% mai înşelătoare decât cele video şi cu 31% mai mincinoase decât interacţiunile faţă în faţă.
sursa: www.adevarul.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu